Påskeberedskap 2013

Norsk Folkehjelp Rena har påskeberedskap på Skramstadsætra i hele påsken, til hjelpPhoto 24.03.13 18 40 43 (1) for hyttefolk, turister, AMK, Politiet og alle andre som trenger oss. På dagtid er vi også stasjonert på Dambua, der vi også har kiosk. Her får man kjøpt kaldt og varmt drikke, sjokolade, vafler og førstehjelpsutstyr.                                         

 

 

 

 

 

 

De ivrigste har vært på hytta vår siden torsdag. Det første som var på agendaen var en turTINEEHHH for å hente litt forbruksmateriell, som vi gjorde tidlig på fredag. Turen gikk så langt som til Gjøvik, og inkludert stopp hos blant annet Tine i Brumunddal.  Samme dag kjørte vi også en snøscooter tur til Dambua med litt diverse, for å lette turen neste dag.

 

 

 

 

 

Lørdagen begynte omtrent klokka 09:00, hvor fire folkehjelpere gjorde seg klare og droIMG_2846 til Dambua for å holde beredskap og kiosk. De to som var igjen fikk noen enkle husholdnings oppgaver, og etter det gikk den ene opp til Dambua på Nato-plank, var vist en spennende tur! Sent på kveld var to skarpe folkehjelpere ute og gikk litt, da de hørte en brannalarm og kjente en eim av brann. Dette resulterte da i et meget hyggelig besøk av brannvakten på Rena (som avkreftet muligheter for brann) og en kveld med mange tanker blant gjengen vår.

 

 

 

 

 

Søndagen gikk som lørdag, med unntak av to ting. Da vi dro tilbake fra Dambua svingteIMG_2921 vi innom Hemmelfjellet(885 Moh.) og tok noen fine bilder. Hele dagen ble plutselig fylt av spenning da vi fikk en telefon, det var en melding om skade. Tre folkehjelpere dro da ut med snøscooter for å hente pasient, og bringe pasienten til hytta i påvente av Ambulanse. Det er ikke i skrivende stund bekreftet hvor stort skadeomfang vi hadde med å gjøre. Nok en dag fylt med mange tanker blant gjengen.

 

 

 

 

 

Mandag, tirsdag og onsdagen gikk som normalt, vi hadde bra salg og besøk på Dambua, DSC_0124og vi hadde noen tilfeller av gnagsår.  Været og føret var helt fantastisk, vi kunne ikke hatt det bedre. På mandag startet vi snøscooter kurs for å lære opp flere sjåfører, med enkel kjøreteknikk og teori. Tirsdagen fortsatte vi med langtur med GPS trening, der vi også fikk gjort oss litt kjent i naturreservatet, i tilfelle vi må ut å søke der.

 

 

 

 

 

Torsdagen begynte vi som vanlig med kiosk og beredskap på Dambua og etter vi var der så DSC_0090spiste vi middag, en utmerket kylling. Rett etter maten dro vi ut på et arbeidsoppdrag vi hadde tatt på oss. Nedplukking av hengebrua i Hemmeldalen, for at is, snø og vær ikke skal ‘’demontere’’ den.  Da vi kom tilbake, satt vi oss ned for å spille kort, og akkurat da vi startet ringte telefonen til lederen vår.  Det ble full alarm på hytta vår, og vi måtte rykke ut etter 2 personer som hadde gått seg vekk. Politiet lokaliserte hytta de hadde kommet seg inn i, og ga oss koordinater. Vi fant frem, fikk varme i pasientene og transporterte pasientene til en bilvei der Røde Kors Stor Elvdal møtte oss med en varm bil. Da dette var gjennomført returnerte vi til Pionèr hytta klokka 00:30.

 

 

 

 

Fredag ble det gjennomført husvask på hele hytta, siden ikke alle kan dra på Dambua måDSC_0130 noen være igjen og gjøre enkle husholdningsoppgaver. Det ble et fantastisk resultat. I tillegg hadde vi tre personer som skipatrulje som gikk til Dambua og tilbake. Vi holder fortsatt på med malingsprosjektet vi begynte med på onsdag, og vi har stor fremgang i ‘’opppussning’’ av ett rom. I tilegg har vi hatt kurs i radiobruk.

 

 

 

 

 

 

På morgenen på lørdag måtte vi faktisk skaffe oss mer kioskvarer, da vi hadde store hull i sortimanget vårt. så var det å dra til Dambua for å holde beredskap og kiosk. Middagen ble servert etter dagen på Dambua var endt, tradisjonen måtte opprettholdes, så det ble taco etterfulgt av Norsk Folkehjelp’s påskequiz. og på kvelden må vi se Flåklypa Grand Prix, noe vi alltid gjør på påskeaften.

 

 

 

 

 

Søndagen gikk forsåvidt som vanlig, med kiosk og beredskap på dambua. På ettermiddagen kom det en mann ruslende inn på hytta og spurte om hjelp da han hadde vært litt overiverig med øksa, da øksa fant veien inn i hånda hans. Dette resulterte i en tur til lege. Senere på kveldingen hadde vi litt leker ute i mørket, hvor en av oss fikk demonstrert hvor flink han er til å gjemme seg. Vi begynte også litt smått med klesvask.

 

 

 

 

 

Mandag virket som en lang dag. Hele dagen måtte folk reise hjem, noe som er kjipt. forutenom det, hadde vi en litt kortere dag på Dambua, og masse vasking av hele hytta vår. Alle var slitne, trøtte, klare til å dra hjem, selv om oppholdet var veldig fint.

Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar